Chodnik łączący budynki WMech i Nowe ETI

Projekt:
116/2019
 
Typ projektu:
Pracowniczy
 
Koszt projektu:
15000 PLN zł
 
Autor:
Anna Bujnowska
 
Opis projektu
Celem realizacji projektu jest bezpieczeństwo pieszych i rowerzystów przemieszczających się pomiędzy budynkiem głównym PG (od strony Bratniaka) a budynkiem Nowe ETI i odwrotnie. Przy zajętym parkingu - w godzinach pracy, piesi przemieszczają się pomiędzy samochodami bądź po krawężniku, żeby udostępnić miejsce przejeżdżającym autom, podczas gdy od strony strefy relaksu znajdują się trudne do ominięcia krzewy. W tym miejscu można zrobić proponowany chodnik, a krzewy przesunąć dalej, np. wzdłuż parkingu przy Wydziale Mechanicznym. W ramach budżetu można również obniżyć krawężnik przy budynku Mechanicznym, w celu ułatwienia poruszania się pieszym i rowerzystom.

 

Realizacja projektu

Stan na październik 2019 r. - zadanie zostało zakończone - wykonano chodnik w celu zapewnienia bezpieczeństwa pieszym i osobom niepełnosprawnym ruchowo przemieszczających się pomiędzy budynkiem Głównym PG (od strony Bratniaka), a budynkiem Nowe ETI i odwrotnie, usunięto kolizje (lampy oświetleniowe oraz krzewy ozdobne).