Studenckie Koło Naukowe Jakościowe Aspekty Towaroznawstwa SENSORIS | Politechnika Gdańska

Treść strony

Studenckie Koło Naukowe Jakościowe Aspekty Towaroznawstwa SENSORIS

Studenckie Koło Naukowe Jakościowe Aspekty Towaroznawstwa SENSORIS

Sekcja Homo Managerius

Nasz cel: Rozwój umiejętności zarządzania w duchu Lean Management.

Nasze wartości na drodze do celu:
- Rozwój
- Współpraca
- Szacunek
- Otwartość

Odkrywamy i rozwijamy:
- Naszą prawdziwą północ metodą Personal Hoshin Kanri pod okiem Isao Yoshino, emerytowanego managera japońskiej Toyoty
- Nasz styl myślenia i działania metodą FRIS®
- Zakamarki Lean Thinking
- Spojrzenie na procesy zachodzące w przedsiębiorstwach i sposoby zarządzania nimi (wizyty studyjne)
- Umiejętności prowadzenia zespołów
- Umiejętności rozwijania innych

Badamy:
- Sposoby zarządzania przedsiębiorstwami i procesami w duchu Lean Management i Servant Leadership.
- Postawy managerów i liderów w kontekście zmian pokoleniowych.
- Style myślenia i działania nowego pokolenia przyszłych managerów.
- Czynniki wpływające na satysfakcję z pracy młodego pokolenia.

Bierzemy udział:
- w konkursie LEANathon
- konferencji Lean Trendy
- konferencji Lean Higher Education Polska
- konferencjach naukowych z zakresu zarządzania

Współpracujemy z:
- Stowarzyszenie Lean Management Polska

- Stowarzyszenie Service Process Improvement Network
- Fundacja Lean Education
- LeanQ Team sp. z o.o.
- Grupa Tenneco
- koła naukowe innych uczelni, dla których rozwój sposobu zarządzania jest ważny

Kogo szukamy?
Otwartych, śmiałych i przedsiębiorczych studentów, którzy chcą zmieniać jakość zarządzania przedsiębiorstwami.

Sekcja Sensoris

Program:
- Organizacja spotkań z praktykami.
- Wycieczki przemysłowe w celu zapoznania się z przebiegiem procesów produkcyjnych, logistycznych oraz zastosowaniem metod doskonalenia.
- Doskonalenie procesów z wykorzystaniem metody Lean & Six Sigma oraz narzędzi statystycznych -  w praktycznej symulacji procesu produkcyjnego w laboratorium Inżynierii Jakości LabQ oraz przedsiębiorstwach z różnych branż.
- Badania jakościowe i sensoryczne produktów żywnościowych i nieżywnościowych.
- Badania jakości usług w firmach.

Udział m.in. w:
- Konferencje naukowe,
- FOKA
- Konkurs Czerwona Róża

Kandydaci:
Osoby kreatywne i otwarte na zdobywanie nowych doświadczeń i wiedzy.

Prezes - Mateusz Mozoluk
Opiekun naukowy - dr inż. Elwira Brodnicka; dr inż. Ewa Marjańska

Wydział Zarządzania i Ekonomii
e-mail:
knsensoris@gmail.com

strona www FB